Sokkel

Skal vi give et tilbud på at lavet din nye sokkel, fundament eller lign.?

Erfaren entreprenør og kloakmester tilbyder alt i støbe- og gravearbejde

Leder du efter en kvalitetsbevidst entreprenør til støbning af fundament eller sokkel til nybyggeri, etablering af haveskur, garage eller andet? Så er det os, du skal have fat i.

Vi servicerer private boligejere, sommerhusejere og erhvervskunder i Aars, Farsø, Viborg, Aalborg og det øvrige Nordjylland.

Den altafgørende støbning af fundament og sokkel

At lave et fundament og en sokkel, der er 100% sikker og solid, kræver både erfaring og kompetence. Fundamentet er den vigtige base for en hvilken som helt bygning – fra det mindste skur i haven til en moderne familiebolig på mange kvadratmeter – og måske i flere etager. Et fundament skal kunne bære alle de elementer, du vælger at sætte ovenpå, og derfor er ikke bare fundamentet vigtigt – det er det forudgående jordarbejde også, hvis du skal udgå sætningsskader og revner i murværket i fremtiden. Samtidig skal fundamentet sikre, at der ikke kan trænge fugt fra jorden og op i huset.

Vi kan desuden hjælpe med at støbe et nyt fundament under det eksisterende, hvis du oplever problemer med fundamentets bærevne – eller vi kan presse pæle ned under det eksisterende fundament for at holde det oppe og på plads.

Når vi står for støbning af fundament hos dig, er du sikret:

 • Tilbundsgående undersøgelse af jordforhold
 • Effektiv sikring af fundament med etablering af bærende jordlag
 • Professionel støbning af fundament, udført efter alle håndværksmæssige forskrifter
 • Kvalitetsmaterialer
 • Overholdelse af alle tidsfrister og aftaler
 • Konkurrencedygtige priser

HVAD ER ET FUNDAMENT OG EN SOKKEL?

Populært sagt, er fundamentet den del af bygningens base, der ligger under jordoverfladen, mens den del af fundamentet, der stikker over jorden kaldes sokkel.

Revner i sokkel eller mure skyldes ofte, at der er problemer med fundamentet, så huset eller bygningen synker, og der fremstår sætningsskader. Oplever du, at der kommet revner i mure eller sokkel på dit hus eller erhvervsejendom, kommer vi gerne forbi og giver dig en vurdering af problemets omfang, og af hvad der i givet fald kan gøres – mindre revner kan blot have kosmetisk betydning, men det er i alle tilfælde en god idé at få en fagmand til at se på problemet.

ÅRSAGER TIL PROBLEMER MED FUNDAMENT

Når du skal beslutte dig for, hvor på grunden huset eller tilbygning skal ligge, da skal du overveje en række forhold, som alle kan have betydning for, hvordan støbning af sokkel og fundament skal udføres. Det samme gør sig gældende, hvis du oplever problemer og sætningsskader på dit eksisterende hus.

FUGTIG ELLER SUMPET JORD

Er jorden meget våd skal fundamentet sikres, så det når ned til fast grund med den rette bæreevne. Dette gøres ved brug af brøndfundament eller pælefundament. Ved eksisterende bygninger kan denne sikring laves efterfølgende ved understøbning eller ved at presse støttepæle ind under fundamentet.

FORSKELLIGT FUNDAMENT UNDER FORSKELLIGE DELE AF HUSET

Er der lavet en tilbygning til din bolig eller ejendom, kan sætningsskader opstå, fordi der er forskel på det fundament, der er brugt – eller fordi, der er niveauforskelle på grunden. Her kan en understøbning ligeledes være en løsning.

FOR LIDT VAND KAN GIVE PROBLEMER

Står der store træer ved siden af huset, kan dette give problemer særligt ved tørre sommerperioder, fordi for meget af vandet trækkes ud af jorden, og derved kan huset sætte sig. Overvej derfor placering af hus i forhold til træer – og er der et eller flere store træer tæt på huset, overvej da at få dem fjernet.

FOR MEGET VAND GIVER PROBLEMER

Ligesom tørke kan give problemer med sætningsskader, kan for meget vand naturligvis også gøre det. For meget vand kan skyldes skjulte vandårer på grunden, en beskadiget kloakledning eller omfangsdræn, der er faldet sammen. Her vil en grundig gennemgang af forholdene kunne blotlægge problemets årsag, så det kan udbedres – eller der kan tages højde for det, inden støbning af fundament går i gang.

STØBNING AF FUNDAMENT – HVOR LANGT SKAL MAN NED?

Når der skal støbes et fundament, er det vigtigt, at fundamentet når ned i frostfri dybde. Det vil i dag sige i en dybde på mellem 90 cm og 120 cm, alt efter hvor langt man skal ned for at finde et jordlag med en tilpas bæreevne.

Ved ældre huse ses det af og til, at fundamentet kun er nede i en dybde på 70 cm., da denne dybde tidligere blev anset for værende frostfri. Her kan der opstå problemer ved meget hård frost, så fundamentet presses opad, og en løsning kan her være at etablere et nyt fundament med en understøbning af det eksisterende.

HVILKE TYPER AF FUNDAMENT FINDES DER?

Der findes forskellige typer fundamenter, som anvendes til nybyggerier alt efter hvilke jordforhold, der er på grunden, og hvilken bæreevne jorden har. Du får her en kort gennemgang:

 • Stribefundament – meget anvendt til enfamiliehuse
 • Punktfundament – til fx tilbygninger eller runde bygninger
 • Brøndfundament – hvis der er 2 til 3 meter ned til bærende jordlag
 • Pælefundering – hvis der er mere end 3 meter ned til et bærende jordlag
 • Skruefundament – til mindre, lette bygninger som tiny houses, udhuse eller sommerhuse i træ

Står du med et byggeprojekt, hvor der skal etableres fundament og laves støbning af sokkel, tilbyder vi professionel og fyldestgørende rådgivning, så du er sikker på, at du får et fundament, der holder. Vi laver også gerne prøver af jordbunden, så du ved, om der er ting, du skal være ekstra opmærksom på. Det kan som tidligere nævnt være problemer med skjulte vandårer, der løber under dele af den planlagte bygning eller tilbygning.

Kontakt os for rådgivning og tilbud på støbning af fundament

Har du et større eller mindre byggeprojekt, som du søger professionel og kvalificeret hjælp til at få sat rigtigt i gang? Da er du meget velkommen til at ringe eller skrive til os. Når vi har set på opgaven, laver vi gerne et tilbud til dig – til en god pris. Har du brug for rådgivning fra en erfaren entreprenør og kloakmester, hjælper vi naturligvis også gerne med det.

Med et professionelt udført fundament fra os, står dit hus sikkert og godt.

 
Over 10 års erfaring
Skræddersyet kvalitetsløsninger
Professionel og ærlig rådgivning

OFte stillede spørgsmål?

Nedenfor finder du nogle af de meget gode spørgsmål som vores kunder ofte spørger os om. Det er samtidig god viden for dig i forhold til kvaliteten og vedligeholdelsen efterfølgende.

Hvad er det bedste materiale at bruge til mit fundament eller sokkel?
Det bedste materiale afhænger af din bygningsstruktur og jordbundsforholdene i dit område. Beton er det mest almindelige materiale til støbning af fundament eller sokkel, men andre muligheder inkluderer mursten eller sten.Hvordan kan jeg sikre, at min støbning er stabil og holdbar?
Støbning af fundament eller sokkel kræver professionel ekspertise og erfaring. Sørg for at vælge en entreprenør, der har erfaring med støbning af fundament eller sokkel, og som bruger kvalitetsmaterialer og moderne teknologi for at sikre en stabil og holdbar støbning.Hvordan kan jeg sikre, at min støbning er niveau og lige?
Det er vigtigt at forberede området grundigt og nøje måle og markere placeringen af støbningen. Brug af niveau- og rettesnore vil sikre, at støbningen er niveau og lige.Hvordan kan jeg forberede mit område til støbning?
Forberedelse af området inkluderer at fjerne enhver vegetation eller hindring, grave og planere jorden, og opbygge en form, der omgiver det område, der skal støbes.Hvad er priserne for støbning af fundament eller sokkel?
Priserne varierer afhængigt af størrelsen af ​​det område, der skal støbes, og den type materiale, der skal bruges. Indhent flere tilbud fra lokale entreprenører og sammenlign priser og tjenester.

Kontakt os til en samtale om dit støbnings projekt og vi kommer med et uforpligtende tilbud.